logo_feec_taronja_verticalPETITL’objectiu d’aquesta IV Mostra de Cinema de Muntanya és apropar al públic els millors documentals de muntanya, films d’una bellesa extraordinària i no comercialitzats, pel·lícules guardonades en els Festivals Internacionals de Cinema de Muntanya més importants. S’obre una nova finestra per veure la muntanya, l’alpinisme, l’escalada, les expedicions, l’ecologia…, des de la perspectiva del protagonista de l’aventura.

ENTRADA GRATUÏTA

divendres: 29/març, 5/abril, 12/abril i dijous: 25/abril

Totes les projeccions es faran a la Sala Buireu de Cervera i començaran a les 21.30h

CALENDARI DE PROJECCIONS

THE FROZEN ROAD
Ben Page.  G. Bretanya.  2017.  24′

Inspirat pels escrits de Jack London, el protagonista s’endinsa en una aventura en perfecta solitud a través de l’àrtic canadenc, una de les darreres terres salvatges del món. El film és una reflexió sobre els aspectes poc coneguts de l’aventura solitària: la bellesa, la por o la frustració.


A4 IN FREE
Jordi Canyigueral.  Espanya.  2017.  19′

L’escalada artificial és aquella que es practica quan la dificultat o la qualitat de la roca no permeten progressar en lliure. El germans Pou i Neus Colom tornen al seu estimat Naranjo de Bulnes para escalar en lliure una ruta A4 poc freqüentada de la seva cara oest.


CHAINNING DREAM PEAKS
30′

Chaining Dream Peaks va consistir en encadenar les quatre cims mítiques dels Alps de la manera més pura i romàntica possible. El Mont Blanc, el Grand Paradiso, el Cervino i el Monte Rosa van ser els cims seleccionades per complir el somni de Genís Zapater.

THE LORAX PROJECT
Simon Blair.  Austràlia.  2017.  35′

El Lorax és una extraordinària paret situada al Frenchman Cap, una remota regió de l’oest de Tasmània. Sis amics es proposen l’escalada i el descens en salt BASE del Lorax.


EVOLUTIONS OFF DREAMS
Eva Walkner.  Àustria.  2018.  26′

Què passa quan la passió pels teus somnis s’esvaeix? L’Eva i la Jackie havien assolit l’èxit en l’esquí de competició en forma de pòdiums i títols. L’evolució dels seus somnis les varen portar a descobrir altres formes de l’esquí, com l’esquí de muntanya. Uns altres desafiaments per explorar.


VIACRUXIS
Ignasi López.  Espanya.  2018.  11′

Marcel i Andrezj són una llegendària parella de muntanyencs. Junts han escalat els cims més alts i difícils. En Marcel ha assumit el paper de líder, mentre que Andrezj ha tingut sempre un rol secundari. Ara s’enfrontaran al repte més difícil, un cim verge. L’Andrezj, però, ja no està disposat a seguir a l’ombra d’en Marcel.

SOUTH LINES 2017
Josep Maria Trull.  Espanya.  2017.  20′

Una espectacular història visual protagonitzada per Aymar Navarro, Adrià Millán i Txema Trull. L’objectiu és trobar línies de descens en esquí freeride sobre la neu pols de les muntanyes dels Andes.


SILENCE
Bernardo Giménez.  Rep. Txeca.  2018.  18′

El curt mostra com Adam Ondra, vàries vegades campió del món, escala per primera vegada a la història una via classificada de dificultat 9c. L’esdeveniment va tenir lloc a la cova Hanshelleren a Noruega i la via es va denominar finalment silence.


EN VOLS VERS LES 8.000
Antoine Girard i Jérémie Chenal.  França.  2017.  41′

Antoine Girard travessa en parapent el nord del Pakistan seguint la serralada del Karakorum. Durant 19 dies i en solitari recorre 1.200 km, per arribar fins els 8.157 metres d’alçada per sobrevolar el Broad Peak.

BBVA DE CINEMA DE MUNTANYA 2019

Captura de pantalla 2019-02-26 a les 11.50.38

THIS MOUNTAIN LIFE
Grant Baldwin.  Canadà.  2018.  77′

Premi BBVA al millor film de Muntanya 2018 i Premi FEEC a la millor fotografia.

Les emocions que provoquen els paisatges muntanyencs és universal i no tenen en compte edat, gènere, professió o el bagatge personal. La Martina i la seva mare Tania, de 60 anys, s’embarquen en una aventura de 6 mesos i 2300 km fins a Alaska a través de les muntanyes. Una congregació de monges, un fotògraf enterrat per una allau, un apassionat alpinista, un artista de la neu o una parella que hi viu des de fa 50 anys, què porta a tota aquesta gent a sacrificar-ho tot per viure enmig de les muntanyes?