logo_feec_taronja_verticalPETITL’objectiu d’aquesta III Mostra de Cinema de Muntanya és apropar al públic els millors documentals de muntanya, films d’una bellesa extraordinària i no comercialitzats, pel·lícules guardonades en els Festivals Internacionals de Cinema de Muntanya més importants. S’obre una nova finestra per veure la muntanya, l’alpinisme, l’escalada, les expedicions, l’ecologia…, des de la perspectiva del protagonista de l’aventura.

ENTRADA GRATUÏTA

6/abril, 13/abril, 20/abril i 27/abril

Totes les projeccions es faran a la Sala Buireu de Cervera i començaran a les 21.30h

CALENDARI DE PROJECCIONS

Amb col·laboració amb el Festival BBVA de Cinema de Muntanya de Torelló
torello

DHAULAGIRI, ASCENSO A LA MONTAÑA BLANCA
Cristián Harbaruk i Guillermo Glass. Argentina. 2017. 70′
Premi BBVA al millor film de Muntanya 2017

El 2008 una expedició argentina, formada per quatre membres – Guillermo, Christian, Sebastián i Darío – intenta l’ascensió del Dhaulagiri i filmar-hi un documental. Un d’ells, Darío, mor en l’intent. Retornats a casa, les imatges es queden sense editar. El 2016 Guillermo comença a documentar un segon viatge per respondre les preguntes sense resposta que encara el turmenten des de l’incident.


THE EYES OF GOD
Olaf Obsommer. Alemanya. 2016. 31′
Premi CERVESA DEL MONTSENY al millor film +Xtrem

The Eyes of God és el nom que reben unes profundes gorges situades al riu Saryjaz, que travessa una zona deshabitada entre el Kirguizistan i la Xina. Un potent equip internacional de caiaquistes extrems en fa el descens durant 10 dies. Una aventura al límit del possible en caiac i que no permet cap marge d’error.

LINK SAR WEST
2016, Reino Unido,  Director: Jonathan Griffith, 32′

El Link Sar West (6938m, vall del Charakusa, Pakistan) era una obsessió per l’alpinista i fotògraf britànic Jonathan Griffith. El 2015, i després de tres intents fallits en anys anteriors, va aconseguir fer cim per la cara oest juntament amb el seu compatriota Andy Houseman. Els dos presenten les dures circumstàncies que van patir per fer cim mitjançant unes imatges increïbles.

MIRA
2016, Hong Kong, Director: Lloyd Belcher, 42′

Mira, una nena d’un remot poble de muntanya Nepalès, no va deixar de somiar amb l’èxit esportiu malgrat tots els desafiaments que ella i altres companyes van enfrontar. Reptes que l’han preparat per córrer. 

DOING IT SCARED
Matthew Newton, Austràlia, 2016, 11´

L´escalador britànic Paul Pritchard va ser un referent de l´escalada durant les dècades dels 80 i els 90. El 1998 va patir un greu accident escalant el Totem Pole, a Tasmània i va quedar afectat d´hemiplegia, perdent el moviment de la meitat dreta del seu cos. Divuit anys més tard torna al lloc de l´accident.

NORTH OF KNOWN
Bryan Smith, EUA, 2016, 52´

Els parapentistes professionals Gavin McClurg i Dave Turner intenten un repte mai assolit, la travessa a peu i en parapent de la serralada d´Alaska, sense suports externs i a través dels cims més alts d´Amèrica del Nord. Desafiant condicions extremes, ossos polars, rius impetuosos i geleres, finalment i després de 37 dies, Gavin McClourg conclou en solitari l´aventura.

 

K2 – UNE JOURNÉE PARTICULIÈRE
François Damilano, França, 2017, 52´

L´alpinista Sophie Lavaud forma part del sorprenent grup d´escaladors que volen assolir els 14 vuit mils de la terra. Fins ara n´ha escalat 5, entre ells l´Everest. Els seus passos es dirigeixen ara cap el més difícil, el K2, acompanyada pel realitzador i guia d´alta muntanya François Damilano.

INTO THE MIND
Any 2013, País Canadá Canadá, Direcció Eric Crosland, Dave Mossop, 82′

Sherpas Cinema s’enorgulleix a presentar el seu més recent llargmetratge, Into The Mind. Amb una adreça de fotografia impressionant i innovadores tècniques de narració, Sherpas esborra la línia entre el somni i la realitat, i et submergeix en la ment d’un esquiador mentre intenta escalar i recórrer la muntanya màxima. Els innovadors segments atlètics són en realitat una ullada al seu paisatge oníric, cadascun albergant missatges que ajuden a informar de les eleccions actuals de la vida real del nostre heroi. A mesura que experimentes la majestuositat d’Alaska, Bolívia, l’Himàlaia i més enllà, Into the Mind pinta un retrat filosòfic de la humanitat. Com mantenim l’equilibri entre el risc i les recompenses? Per què estem inspirats a fer front als canvis en les nostres vides i què aprenem en aquest viatge per assolir-los?