logo_feec_taronja_verticalPETITL’objectiu d’aquesta segona Mostra de Cinema de Muntanya és apropar al públic els millors documentals de muntanya, films d’una bellesa extraordinària i no comercialitzats, pel·lícules guardonades en els Festivals Internacionals de Cinema de Muntanya més importants. S’obre una nova finestra per veure la muntanya, l’alpinisme, l’escalada, les expedicions, l’ecologia…, des de la perspectiva del protagonista de l’aventura.

ENTRADA GRATUÏTA

31/març, 7/abril, 21/abril i 28/abril

Totes les projeccions es faran a la Sala Buireu de Cervera i començaran a les 21.30h

CALENDARI DE PROJECCIONS

Citadel (55′) Director: Alastair Lee
Citadel narra la increïble gesta de l’assalt a un pic de 3.000 m d’altura situat a l’interior de la serralada de Neacola, en un dels racons més remots d’Alaska, una àrea poc explorada i perillosa pel mal temps i les allaus. Matt Helliker i Jon Bracey, dos dels millors escaladors alpins britànics, es plantegen l’objectiu d’obrir l’extraordinària aresta nord-oest en un recorregut de 1.200 m de llargada, una ruta mai abans intentada.

 

JEAN TROILLET, TOUJOURS AVENTURIER (54´) Director: Sébastien Devrient
Jean Troillet, company de cordada del desaparegut Erhard Loretan, ha arribat 10 dels 14 vuit mils, tots en estil alpí i sense oxigen; té el rècord de velocitat en ascens i descens de l’Everest, en 43 hores. El 2011, a l’Annapurna, va patir un accident que li impedeix seguir amb les seves ascensions. Una trajectòria de 50 anys d’alpinisme i grans gestes que reviuran en la trobada amb els amics, en una botiga a 3.040 metres d’altitud, en els pendents del Mont Dolent.

Meru (90′) Directors: Jimmy Chin i Elizabeth Chai
L’Aleta de Tauró, al mont Meru, és un dels pics més valorats en la recerca de grans escalades. Situat a 6.400 m sobre el riu Ganges, al nord de l’Índia, la muntanya amaga perversos obstacles que la fan esgarrifosa i irresistible a parts iguals als escaladors més durs del món. L’octubre del 2008, els alpinistes Conrad Anker, Jimmy Chin i Renan Ozturk van dur a terme una expedició fallida, ja que es van quedar a només 100 m del cim. Una aventura de set dies es va convertir en una odissea de vint, amb temperatures sota zero i sense menjar.

Tres anys després, el setembre del 2011, Anker i el seu equip tornen de nou a l’aventura en unes condicions encara més extraordinàries per conquerir, per fi i per primera vegada en la història, el pic de l’Aleta de Tauró. Meru és la història d’una expedició a través dels elements més durs de la natura i dels dimonis personals d’un grup d’alpinistes.

 

E.B.C. 5300 m (15′) Director: Léonard Kohli
El curt, sense cap comentari, mostra la vida al Camp Base de l’Everest. Una petita població de prop de 1000 persones que hi conviuen durant dos mesos. La pel·lícula proposa una reflexió sobre l’efímera vida d’aquesta microciutat, bastida enmig d’un entorn místic, i el creixement d’algunes formes extremes de turisme.

VERSO L´IGNOTO (73′) Director: Federico Santini.
Què impulsa una persona a desafiar el buit? Per què decideix passar fred, incomoditats, aguantar el mal temps o realitzar esforços inhumans? Aquesta és la història d’una aventura única en un escenari majestuós, l’intent d’ascensió de Daniele Nardi al Nanga Parbat a l’hivern, per una nova ruta i en solitari.

 

ZWEI BRÜDER UND DER BERG – MARTIN UND FLORIAN RIEGLER (35′) Director: Markus Frings.
El documental segueix la carrera dels germans Riegler, Martin i Florian, a través de l’exploració per obrir noves rutes a les muntanyes properes a casa, al Tirol del Sud. Del Ortles fins al Zebrú, per viatjar després a una regió mai abans explorada al Karakorum.

Amb col·laboració amb el Festival BBVA de Cinema de Muntanya de Torelló
torello

JUREK (73′) Director: Pawel Wysoczanski.
Jerzy Kukuczka ha estat un dels escaladors més forts de la història de l’alpinisme. Va escalar vuit mils en 17 ocasions, obrint vies noves o a l’hivern. Va morir a la cara sud del Lhotse el 1989. El documental és el retrat del gran Jurek, fruit d’un llarg treball de recerca d’imatges, algunes d’elles inèdites, guardades a la televisió polonesa o bé d’amics que el van conèixer.

 

LA LISTE (44′) Director: Guido Perrini.
El protagonista és l´esquiador freeride Jérémie Heitz i el seu objectiu és esdevenir el millor especialista d´aquesta modalitat. Seguint una llista amb els descensos dels principals cims alpins que vol realitzar, es va trobant les grans llegendes del descens extrem que han fet progressar aquest esport, com Sylvain Saudan o Dédé Anzévui.